sâmbătă, 10 februarie 2018

Tratamente primavara cultura de Goji

Tratament primavara cultura de Goji

Tratamentele din aceasta perioada au rolul de combatere a insecteler, aflate in stadiul de iernare si unele bacterii si ciuperci ce pot provoca boli grave plantelor.

Se urmareste combaterea paduchilor testosi si, in special, a larvelor paduchilor de San Jose. Tratamentele chimice din perioada de repaus vizeaza protectia pomilor impotriva moniliozelor, ciuruirii, basicarii si deformarii frunzelor.

In principal, aplicarea tratamentelor, se va face numai in perioada de repaus vegetativ, adica atunci cand pe arbusti nu mai este nici o frunza si nu vom aplica uleiul horticol si fungicidul cupric decat pana in momentul umflarii mugurilor. 
Nu vom aplica tratamentul pe o temperature sub 5 grade sau conditii de ploaie sau ninsoare si vant puternic. 
Tratamentul 1 – Substante pe baza de Cupru

Solutia se aplica cu Vermorelul, sau cu un alt dispozitiv de stropit, precum atomizor, vermorel cu motor termic, etc. Se va pulveriza toata suprafata pomului (trunchi+coroana). Coaja va capata o nuanta albastruie. Dupa 1-3 saptamani, vom revenii cu ulei horticol


Fungicide de Contact (alegeti una din cele trei substante pentru aplicare)

Zeama bordelaza  50 gr in 10 litri apa, sau
Champ 30 gr in 10 litri apa, sau
Alcupral 30 gr in 10 litri apa,

Si,

Fungicid Sistemic (patrunde in tesuturile plantei)

Scudo 20ml/10 Litri apa


Recomandarea noastra este de a amesteca oricare din fungicidele de contact cu Scudo pentru un rezultat si o protectie mai buna.

Tratamentul 2 - Uleiul horticol

Cand spunem ulei horticol, ne referim la insecticidele cu formulare ulei, destinate, in principal, combaterii paduchelui de San Jose, in stadiul de iernare, dar si a altor insecte si acarieni. In general, produsele tip ulei horticol destinate aplicarii in aceasta perioada, precum Confidor Oil contin ca substanta activa imidacloprid. 

Confidor Oil insecticid – 150ml/10 litri apa

Zeama Bordeleza, sau orice alt fungicid cupric ales de dumneavoastra pentru efectuarea tratamentelor de iarna, nu se va amesteca cu uleiul horticol.

Recomandarea noastra este de a amesteca uleiul  horticol cu Scudo 2% pentru un rezultat si o protectie mai buna.


Aplicarea corecta a tratamentelor din faza de repaus, vor asigura plantelor dumneavoastra un start corect in faza de vegetatie, oferindu-va dumneavoastra confortul de a avea plante fara daunatori, la inceputul perioadei de vegetatie.


Un comentariu:

  1. Sports Toto - Sporting 100
    For many years, the number 벳 인포 of sports toto 토토 사이트 추천 is constantly growing. This article contains 피망 바카라 all of the current betting odds 포커 족보 for all major American sports. 벳 매니아

    RăspundețiȘtergere