luni, 22 august 2016

Ceaiul de Goji Oferă o Stare Generală Foarte Bună şi Arde Grăsimile

Ceaiul de Goji Oferă o Stare Generală Foarte Bună şi Arde Grăsimile

 Pline de vitamine, oligoelemente şi proteine, fructele goji au numeroase beneficii asupra sănătăţii: îmbunătăţesc circulaţia sanguină, menţin sănătatea inimii, a sistemului nervos, întârzie îmbătrânirea, stimulează procesul de slăbire şi combat celulita. 
Din fructele de goji se poate prepara şi un ceai extrem de sănătos, bogat în antioxidanţi şi nu numai, cu multiple beneficii pentru organism. 
Sursă naturală de energie Fructele goji comercializate provin din munţii Himalaya din Tibet şi reprezintă o sursă naturală de energie pentru corpul uman, iar pe termen lung, ele ajută la creşterea longevităţii. 
Compoziţia fructelor este una impresionantă, dat fiind faptul că acestea nu conţin mai puţin de 21 de minerale(fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, seleniu, fosfor, germaniu, etc.), 18 aminoacizi (mai mult decât polenul), 8 substanţe esenţiale vieţii, 6 vitamine esenţiale (cantităţi foarte mari de vitamina C, vitaminele B1, B2, B6, E – foarte rar întâlnit în alimente),  8 polizaharide (31% din greutatea fructului), 6 monozaharide şi 5 acizi graşi nesaturați (inclusiv acizi esenţiali: acizii linoleic şi alfa-linoleic).
Bogăţia de substanţe terapeutice este completată de fitosteroli, o gamă largă de carotenoizi cu efect antioxidant puternic (inclusiv betacarotenă şi zeaxatină luteină), precum şi numeroşi pigmenţi fenolici. 
Ceai din fructe de goji Ceaiul de goji clasic se prepară prin adăugarea unei linguriţe de fructe uscate la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, se strecoară şi se administrează. Atenţie! Apa nu va trebui să aibă mai mult de 90 de grade, în caz contrar principiile active fiind distruse. 
Ceaiul se poate consuma ca atare sau îndulcit după gust. Fructele rămase nu se aruncă, fiind indicat ca acestea să fie mestecate şi înghiţite (după servirea ceaiului), datorită proprietăţilor deosebite. Se administrează 1-2 căni pe zi, în cure de 3-4 săptămâni, urmate de pauze de 1-2 săptămâni. 
Oferă o stare generală foarte bună Datorită conţinutului bogat de vitaminele C, B şi E precum şi zinc, fier, cupru, calciu, fosfor şi polizaharide, ceaiul din fructe de goji oferă o stare generală foarte bună. Consumat dimineaţa, băutură-minune redă energia necesară pentru întreaga zi. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, ceaiul de goji împiedică formarea celulelor maligne, luptând, aşadar, împotriva cancerului. 
Ajută la slăbit Ceaiul cu goji oferă organismului un plus de energie, favorabil arderii grăsimilor. Băutura contribuie la eliminarea surplusului de apă din organism, ajutând la menţinerea siluetei, prin ţinerea sub control a senzaţiei de foame.
Luptă împotriva îmbătrânirii premature Aportul de nutrienţi foarte ridicat în antioxidanţi naturali ajută în lupta împotriva îmbătrânirii premature a organismului, ce poate fi cauzată de stres. Totodată, antioxidanţii protejează celulele organismului în procesul de oxidare, legat de anumite tipuri de cancer. 
Protejează vederea Printre beneficiile consumului de ceai din fructe de goji se numără protejarea vederii. Vitamina A şi carotenoidele protejează vederea, împiedicând apariţia unor afecţiuni oculare precum degenerarea maculară, care, odată cu înaintarea în vârstă, poate duce la orbire. Bun protector hepatic Pe lângă efectul antiinflamator, antibacterian şi antimicotic, ceaiul de goji este şi un foarte bun protector hepatic, ca de altfel, un puternic stimulent pentru circulaţie. 
Ajută la îmbunătăţirea performanţei sexuale şi a fertilităţii, stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui, precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor. 
Precauţii şi contraindicaţii Ceaiul de goji poate interacţiona cu medicamente pentru diabet. În timpul administrării ceaiului, se va renunţa la dulciuri, prăjeli şi sucuri acidulate.
 Ȋn timpul curei cu ceai de goji este contraindicat consumul de produse lactate, în special brânză şi caşcaval, deoarece lactatele pot diminua proprietăţile medicinale ale fructelor.


Sursa: http://topremediinaturiste.ro/ceaiul-de-goji-ofera-o-stare-generala-foarte-buna-si-arde-grasimile/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu