duminică, 17 ianuarie 2016

Uleiul horticol- utilizare si rezultate

Uleiul horticol
Uleiul horticol. Atunci când vine vorba despre îngrijirea plantelor – fie ele de apartament sau de grădină – există numeroase tratamente care implică folosirea uleiului horticol. Există numeroase produse dintre care poți alege, cu acțiuni specifice sau generale, în diferite concentrații, dar înainte să-l cumperi și să-l folosești, află ce este această substanță și la ce folosește.

Ce este uleiul horticol?

Uleiul horticol este un termen comun pentru o gamă variată de pesticide pe bază de ulei foarte eficiente împotriva insectelor dăunătoare, dar și a unor boli ale plantelor. Majoritatea substanțelor denumite generic ulei horticol sunt uleiuri minerale pe bază de petrol, dar există și câteva vegetale, precum cel din semințe de bumbac sau din soia. De cele mai multe ori, aceste uleiuri sunt amestecate cu un emulsificator pentru a putea fi combinate cu apă și folosite ca spray.
Uleiul horticol acționează în principal asupra următoarelor insecte: afide, omizi, musculițe albe, lăcuste, acarieni, tripși, păduchi, coșenile.
Când se folosește uleiul horticol?
În general, uleiul horticol se folosește în perioada de inactivitate a plantelor, de toamna, după ce au căzut frunzele, până primăvara devreme, înainte ca florile să se deschidă și insectele polenizatoare să-și înceapă activitatea. Uleiul horticol poate fi comercializat și sub formă de produse mai slab concentrate, care pot fi aplicate în timpul sezonului vegetativ, însă trebuie aplicat cu precauție deoarece poate arde plantele.
Nu folosi niciodată uleiul horticol atunci când temperaturile coboară sub 5°C deoarece uleiul nu poate adera bine pe suprafețe și nu poate fi repartizat uniform, dar nici la temperaturi de peste 35°C, deoarece poate dăuna plantei. De asemenea, uleiul horticol nu se aplică când e ceață sau umezeală.

Cât de sigur este uleiul horticol?

Respectă întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj! În funcție de compoziția și concentrația produsului, uleiul horticol distruge o gamă largă de insecte adulte, dar și ouăle și larvele acestora. Deși considerat a fi un produs ecologic, uleiul horticol este totuși o substanță toxică cu acțiune generală, care poate omorî și insectele benefice din grădină. Din acest motiv se recomandă folosirea lui doar atunci când alte tratamente preventive nu au dat roade.
Exemple produse pe bază de ulei horticol: Nuprid, Confidor, Emerit, Aplaudus, Fyfanon, Oleoekalux, Oleodiazol.
Articol preluat din http://www.casa-gradina.ro/uleiul-horticol/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu