marți, 14 iulie 2015

Putregaiul cenusiu






Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea / Botrytis alli)


Vremea schimbatoare din ultima perioada, face ca plantele de goji sa fie mai sensibile la unele din bolile conventionale ale altor plante. Putregaiul cenusiu este favorizat de umiditatea ridicata, nebulozitate, ceata si temperaturi scazute. 

De asemenea, un factor suplimentar de risc il reprezinta ranile provocate la plante prin lucrarile in verde. La culturile in sere si solar este foarte important aerisirea corecta, fertilizarea si modul de irigare

Este o boala larg raspandita in culturile de camp (Botrytis alli), sere si solarii (Botrytis cinerea), fiind al doilea agent patogen cu risc ridicat de manifestare.

Simptome

Boala poate apare pe toate organele aeriene ale plantei, deseori pe inflorescente. Simptomul cel mai frecvent la infectarea cu putregaiul cenusiu este ofilirea brusca a tesuturilor suculente (tulpini si frunze). Pe organele verzi apar portiuni verzi-galbui decoloratecare devin brune sau sau cenusii Atacul cel mai grav apare pe fructe, sub forma unui putregai umed si moale la locul de insertie al pedunculului iar fructele bolnave se desprind cu usurinta si cad la suprafata solului. 




Rezolvare:








 Dozaj:
Se pot amesteca pentru a efectua o singura aplicare foliara.
  • BLOCKS:  25-30 ml / 10 litri de apa
Actiune 
BLOCKS, stimuleaza dezvoltarea celulelor de aparare a plantei, creste  productia de fito-alexins care dezvolta  planta si o protejeaza de atacuri parazitare. Realizeaza o fertilizare foliara a plantelor.
Are rezultate foarte bune ca tratament pentru: Fainare, Mucegai pufos si  Phitophtora 
  • RED BLOC:  30 ml / 10 litri de apa 
Actiune
RED BLOC, stimuleaza vigoarea plantei, creste  productia de fito-alexins care dezvolta planta, iar Iodinele stimuleaza mecanismele enzimatice din plante. Realizeaza o fertilizare foliara si are un puternic efect de vindecare a plantei. Are rezultate foarte bune ca tratament pentru Botrytis, Bacterii, Clavibacter michiganensis si cicatrizeaza ranile plantelor respectiv fructelor.
Rezultate 
Plantele fertilizate cu RED BLOC chiar daca sunt atacate de paraziti, isi urmeaza ciclul lor de productie cu rezultate foarte bune. Se remarca cresterea zaharurilor in fructe,  coloratie frumoasa si timpurietate de coacere mai mare (3-4 zile).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu